Michelinlunch på saffransfältet med Titti Qvarnström
Välkommen till saffransfälten ute på Österlen! Här finns Kalle Berglund och hans team som odlar världens dyraste krydda, vi får lära oss allt om odlingen och sedan slår vi oss ner. Ute på saffransfältet bygger vi upp en väderskyddad matsal för en dag och serverar dig en femrätters vinlunch komponerad av michelinkocken Titti Qvarnström. Vår sommelier väljer rätt viner och allt ingår hela dagen, från fördrink till avec samt transport från Malmö och tillbaka.
Varmt välkomna!
Ola, Titti & Kalle
Tid & plats
21/10 2023 Simrishamnstrakten
Buss avgår kl 11 från Malmö, vi är tillbaka vid 17-snåret.
Pris
3495:- per kuvert (alkoholfritt 2995:-)
Meny
Kommer snart...
Bokning
Kontakta Ola Rasmusson ola@ta-da.se eller 070 27 27 115. Endast 50 platser.
Villkor
25% vid bokning och resterande på plats. Vid avbokning senare än en vecka innan eventet debiteras full avgift. Ett samarbete mellan Ta-da!, Tittia Qvarnström och Österlensaffran.
Utbildad vid Hotel- og Restaurantskolen i Köpenhamn och några av Danmarks och Tysklands bästa kök är Titti Qvarnström första kvinna i Skandinavien att leda en restaurang till den åtråvärda Michelinstjärnan. Hennes dåvarande restaurang Bloom in the park blev även utsedd till Årets Krog av Restaurangvärlden 2015.
Titti har tävlat i tv-programmen Köksmästarna och Kockarnas Kamp, blivit utsedd till Rising Star av White Guide 2010 och varit i semifinal i Årets kock 2009.
Mer om Titti här: Hemsida
Entreprenören Karl Berglund driver Österlensaffran, Sveriges enda ekocertifierade saffransproducent, tillsammans med biologen Johannes Melin. De satte sina första lökar 2018, mest för att se om det över huvud taget gick att odla saffran på Österlen. Det gick över förväntan – klimatet och den sandiga jorden visade sig passa de späda krokusarna perfekt. I oktober samma år kunde duon skörda sina första blommor, och kort därefter hade restaurang Relæ i Köpenhamn lagt beslag på hela skörden. Året efter köptes nästan hela skörden av Daniel Berlin. I dag har Österlensaffran restauranger som Noma i Köpenhamn, Kontrast i Oslo och Doma i Stockholm på kundlistan.
Läs mer här: Göteborgsposten
Ta-da! Dinnerclub
Med jämna mellanrum skapar vi personliga middagsupplevelser i nya miljöer med intressanta kockar. På en fantastisk plats bygger vi upp en restaurang för en kväll och sätter samman en ljuvlig meny med goda viner, ett fast pris där allt ingår.
Skriv upp dig på listan till vårt nyhetsbrev så är du långt fram i kön för att boka nästa gång vi kör!
Tidigare event:
Nedan lite info om vårt evenemang på Klagshamns Strand Med Karim Khouani som även uppmärksammades av Sydsvenskan:
https://www.sydsvenskan.se/2020-07-31/de-ater-michelin-meny-med-tarna-i-sanden
Michelinmiddag under bar himmel
Välkommen till en ljuvlig upplevelse, endast en kväll, endast 40 platser. Vi bygger upp en komplett matsal ute i det fria bara för en kväll och serverar en femrätters i solnedgången på stranden. Vår sommelier väljer rätt viner och allt ingår hela kvällen, från fördrink till avec.
Varmt välkomna till en mycket personlig & avslappnad afton!
Ola & Karim
I will serve you my personal favourites, my signature classics, and of course some beautiful surprises...!
Tid & plats
31:e juli 2020 kl 18 till solnedgång - Klagshamns strand
Pris
2995:- per kuvert (alkoholfritt 2495:-)
Meny
Canapes
Tuna - green beans - confit tomato
Lobster - eggs confits - fennel
Foie Gras - chocolate - toast
Veal - summer tryffel - legume
Strawberry - meringue - basil
Petis fours
Bubbles - Selected wines - Coffee & avec