top of page

Michelinlunch på saffransfältet med Titti Qvarnström 

Välkommen till saffransfälten ute på Österlen! Här finns Kalle Berglund och hans team som odlar världens dyraste krydda, vi får lära oss allt om odlingen och sedan slår vi oss ner. Ute på saffransfältet bygger vi upp en väderskyddad matsal för en dag och serverar dig en femrätters vinlunch komponerad av michelinkocken Titti Qvarnström. Vår sommelier väljer rätt viner och allt ingår hela dagen, från fördrink till avec samt transport från Malmö och tillbaka.

Varmt välkomna!

Ola, Titti & Kalle

Tid & plats

21/10 2023 Simrishamnstrakten

Buss avgår kl 11 från Malmö, vi är tillbaka vid 17-snåret.

Pris

3495:- per kuvert (alkoholfritt 2995:-)

Meny

Kommer snart...

Bokning

Kontakta Ola Rasmusson ola@ta-da.se eller 070 27 27 115. Endast 50 platser.

Villkor

25% vid bokning och resterande på plats. Vid avbokning senare än en vecka innan eventet debiteras full avgift. Ett samarbete mellan Ta-da!, Tittia Qvarnström och Österlensaffran.

Utbildad vid Hotel- og Restaurantskolen i Köpenhamn och några av Danmarks och Tysklands bästa kök är Titti Qvarnström första kvinna i Skandinavien att leda en restaurang till den åtråvärda Michelinstjärnan. Hennes dåvarande restaurang Bloom in the park blev även utsedd till Årets Krog av Restaurangvärlden 2015.

Titti har tävlat i tv-programmen Köksmästarna och Kockarnas Kamp, blivit utsedd till Rising Star av White Guide 2010 och varit i semifinal i Årets kock 2009.

 

Mer om Titti här: Hemsida

kalle.jpeg

Entreprenören Karl Berglund driver Österlensaffran, Sveriges enda ekocertifierade saffransproducent, tillsammans med biologen Johannes Melin. De satte sina första lökar 2018, mest för att se om det över huvud taget gick att odla saffran på Österlen. Det gick över förväntan – klimatet och den sandiga jorden visade sig passa de späda krokusarna perfekt. I oktober samma år kunde duon skörda sina första blommor, och kort därefter hade restaurang Relæ i Köpenhamn lagt beslag på hela skörden. Året efter köptes nästan hela skörden av Daniel Berlin. I dag har Österlensaffran restauranger som Noma i Köpenhamn, Kontrast i Oslo och Doma i Stockholm på kundlistan.

Läs mer här: Göteborgsposten

Ta-da! Dinnerclub

Med jämna mellanrum skapar vi personliga middagsupplevelser i nya miljöer med intressanta kockar. På en fantastisk plats bygger vi upp en restaurang för en kväll och sätter samman en ljuvlig meny med goda viner, ett fast pris där allt ingår.

Skriv upp dig på listan till vårt nyhetsbrev så är du långt fram i kön för att boka nästa gång vi kör!

Skriv upp dig på gästlistan:

Tack!

Tidigare event:

Nedan lite info om vårt evenemang på Klagshamns Strand Med Karim Khouani som även uppmärksammades av Sydsvenskan:

https://www.sydsvenskan.se/2020-07-31/de-ater-michelin-meny-med-tarna-i-sanden

IMG_8788.jpg
IMG_8825.jpg
IMG_8801.jpg

Michelinmiddag under bar himmel

Välkommen till en ljuvlig upplevelse, endast en kväll, endast 40 platser. Vi bygger upp en komplett matsal ute i det fria bara för en kväll och serverar en femrätters i solnedgången på stranden. Vår sommelier väljer rätt viner och allt ingår hela kvällen, från fördrink till avec. 

Varmt välkomna till en mycket personlig & avslappnad afton!

Ola & Karim

I will serve you my personal favourites, my signature classics, and of course some beautiful surprises...!

Tid & plats

31:e juli 2020 kl 18 till solnedgång - Klagshamns strand

Pris

2995:- per kuvert (alkoholfritt 2495:-)

Meny

Canapes

Tuna - green beans - confit tomato

Lobster - eggs confits - fennel 

Foie Gras - chocolate - toast 

Veal - summer tryffel - legume

Strawberry - meringue - basil 

Petis fours

Bubbles - Selected wines - Coffee & avec

karim.png
IMG_6033.jpeg
IMG_0930.png
IMG_6078.jpeg
bottom of page